Четвъртък, Февруари 25, 2021
Новини

Новините

Лекари от 16 страни от Югоизточна Европа на медицински конгрес в Несебър

Лекари от цяла Югоизточна Европа ще се включат във Втория международен медицински конгрес. Той ще се проведе от 7 до 11 септември в Несебър. Желание да присъстват са проявили над 200 лекари от 16 страни, сред които Словения, Сърбия, Гърция, Турция, Албания, Украйна, Черна гора, Румъния, Латвия, Беларус и др. Университетските центрове в България също ще имат свои представители на форума. Това заяви д-р Андрей Кехайов, съпредседател на Организационния комитет на конгреса, президент на Югоизточноевропейския медицински форум и председател на Сдружение "Български лекар".

Продължение...

115 години от рождението на водача на ВМРО Иван Михайлов

На 26 август (стар стил) 2011 г. се навършват 115 години от рождението на легендарния водач на ВМРО Иван Михайлов. Той е роден през 1896 година в град Щип, в махалата Ново село. Учи в Солунската мъжка гимназия. В Солун посреща Седма рилска дивизия по време на Балканската война и вижда, че свободата може да се извоюва единствено с борба и оръжие. След Първата световна война напуска армията и се записва студент в Юридическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. По това време е поканен от Тодор Александров да му стане секретар в Задграничното представителство на ВМРО в София.

Продължение...

Белгийска певица приключи романтичния си летен тур 2011 на парти кораба Тату в Несебър.

Белгийската попизпълнителка Ирис Льор приключи романтичния си летен тур 2011 на триетажния парти кораб Тату в Несебър. Въпреки капризите на времето певицата разгорещи гостите на партито, подкрепена от DJ Христо Николов от Elektiksoul.

Звездата гостува в страната ни 10 дни по покана на българо-белгийския холдинг B2Bulgaria и Агенция за публични комуникации ПРофайл.

Ирис трогна публиката като изпълни песен, посветена на децата на България. Певицата се чувства ангажирана със съдбата на българчетата без родители, още от първото си посещениу у нас. Изпълнителката дойде през март на Първия Белгийски Бал в подкрепа на децата от дома в гр. Гоце Делчев.

Снимка: http://ibox.bg/

Издадоха Пощенска Марка На Тема Tall Ships

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията пусна в употреба пощенско-филателно издание на тема  регата Tall Ships.

Ветроходното състезание се провежда всяка година в европейски води. За надпреварата догодина (от Франция, 5 – 8 юли до Португалия, 19 – 22 юли 2012 г.) за участие се подготвя българската баркентина  „Калиакра”. През 2010 г. Варна бе домакин на спортното събитие.Темата „морски транспорт” е популярна в българското маркоиздаване, но за първи път се пуска в употреба блок, посветен на регатата „Tall Ships Races”.Марката е в тираж 11 000 броя, а пликът към нея се отпечатва в 2 503 бр. Автор на проектите на изданието е известният български художник Вилиам Китанов.

Maritime.bg – България

При ползване или копиране на материали от страницата, моля посочвайте източника !




Страница 92 от 92

92
Следваща
Край
Информация

Статистика

Членове : 74
Съдържание : 753
Препратки : 7
Брой прегледи на съдържанието : 748103