Неделя, Март 24, 2019
Новини

Тревожен апел от сайта на Румънската православна църква

Румънската патриаршия публикува съвместно  комюнике между Антиохската патриаршия  и Сирийската православна патриаршия във връзка с терористичен акт край село Кафр Даел в провинция Алепо в Сирия.

Метрополитът на Алепо  Павел и епископът на града Йоан Ибрахим, са били отвлечени на 22-ри април, от бунтовници в сирийската провинция Алепо. Похитителите са застреляли шофьора и дякона на митрополията в Алепо. Свещенослужителите са се занимавали с благотворителност в Северна Сирия. Епископът на Алепо Павел е брат на патриарха на Антиохия Йоан.

 

rom.ch.jpg - 37.63 Kb

В комюникето се споменава, че отците са осъществявали  хуманитарна мисия. "Ние дълбоко съжаляваме, че това се  е случило, тъй като всички подобни актове са насочени против цивилизацията, независимо от принадлежността на извършителите и се обръщаме към местните и международни общности с декларация:"

Декларацията можете да прочетете на сайта на Румънската православна църква:

Joint Communique Of The Greek Orthodox Patriarchate Of Antioch and all the East And The Syriac Orthodox Ptriarchate of Antioch and all the East

Късните часове на следния ден, сирийската "опозиция" освободи двамата епископи (погледни послеслова)???

"Отвлякоха ни и ни водят към място, което се намира близо до границата между Сирия и Турция”, бе съдържанието на съобщението на митрополит Павел до най-близките му сътрудници. Съдбата на двамата епископи е била неизвестна повече от денонощие. Информацията е била потвърдена от Сирийската православна църква. Митрополитът на Волоколамск Иларион, председател на външния отдел на Руската ПЦ, заяви, че двамата йерарси са били отвлечени от групи на уахабити, “които се въоръжават и финансират от чуждестранните сили, които наложиха гражданската война в Сирия”.


P.S. Поради противоречивата информация в медиите, не можахме да научим повече за съдбата на двамата архиереи. Но според ВС, епископите пребивават още като заложници и надеждата за тяхното освобождаване, както и вероятността, да са все аще живи,  намалява с всеки изминат ден.

Огромен удар върху православните християни.

 

 

Информация

Статистика

Членове : 74
Съдържание : 752
Препратки : 7
Брой прегледи на съдържанието : 508750