Петък, Февруари 22, 2019
Новини

Цар Шушумига от Пазарджик гостува в Несебър

Община Несебър има удоволствието да Ви покани на спектакълА "Цар Шушумига" на драматично-куклен театър "Константин Величков" от град Пазарджик. Заповядайте на 1 април (неделя)  2012 от 17.00 ч. в читалище "Четец" (Яна Лъскова), за да се насладите на една уникална постановка, която ще зарадва и малки и големи.

Спектъкалът е изпълен със забавни ситуации и много хумор, и впечатлява с интересни декори, визуални ефекти и музика. Режисьор е Катя Петрова, а сценограф - японската художничка Рин Ямамура.

"Цар Шушумига" е написана през 1968 г. като куклена пиеса за възрастни и представлява своеобразна метафора на онези години. Поради цензурата, налагана от правителствата преди 1989 г., не е поставяна на сцена.

Държавата на мнимия цар се намира дълбоко под земята. В нея цари пълна тъмнина и верните му служители следят да не попадне дори и един лъч светлина. За щастие едно малко момиченце, изгубило своето кученце Балкан, попада в това тайнствено царство и сваля короната на цар Шушумига, мислейки я за обикновена шапка. Тогава всички разбират, че той не е истински цар, властта му е измислена и рухва за броени минути.

Източник и снимки: Община Несебър и Константин Илиев

Заб. : Автор на пиесата е Константин Илиев

При ползване или копиране на материали от страницата, моля посочвайте източника!

Информация

Статистика

Членове : 74
Съдържание : 752
Препратки : 7
Брой прегледи на съдържанието : 501234